Eliminall Spot-on Hond M | 10-20 kg | 6 pipetten

383898959-6422

Eliminall Spot-on Dog M voor behandeling en preventie van vlooien, teken en bijtende luizen bij honden.
Werkzaam tegen vlooien gedurende 8 weken, beschermt tegen teken gedurende 3 à 4 weken, afhankelijk van de tekensoort.
Spot-on (druppels in de nek).
Geschikt voor honden van 10-20 kg.
Verpakking: 6 pipetten.
Gebruiksvriendelijk, bewezen effectief, snelle werking!

Fabrikant: Pfizer Animal Health

Verkoper: F & C BV

€31.50 27.55

Aantal:  
Niet op voorraad
Doeldier(en): Hond
Leeftijd: Jong, Volwassen, Senior.
Toedieningswijze: Spot-on oplossing.
Werkzaam tegen: Vlooien, Teken, Luizen.
Omschrijving: Bestrijding van vlooien en teken infestaties. Bestrijding van infestaties met bijtende luizen bij honden. De meeste luizen worden binnen 2 dagen gedood. De insecticide werking tegen nieuwe infestaties met volwassen vlooien duurt tot 8 weken. Het product heeft een persisterende acaricide werking tot 3 weken tegen Ixodes ricinus en tot 4 weken tegen Rhipicephalus sanguineus en Dermacentor reticulatus. Indien sommige soorten teken bij toediening al aanwezig zijn, kan het zijn dat niet alle teken binnen de eerste 48 uur worden gedood. Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis, indien dit eerder is gediagnostiseerd door een dierenarts.
Contra-indicaties: In afwezigheid van beschikbare gegevens, het product niet toedienen aan puppies jonger dan 2 maanden oud en/of aan puppies die minder dan 2 kg wegen. Niet gebruiken bij zieke (systemische ziekten, koorts, etc.) of herstellende dieren. Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen optreden. Dit product is specifiek ontwikkeld voor honden. Niet gebruiken bij katten, daar dit tot overdosering kan leiden. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor de actieve stof, dimethylsulfoxide of een van de andere hulpstoffen.
Dosering/Toediening: Uitwendig gebruik. Dien het product lokaal toe op de huid, overeenkomstig het lichaamsgewicht, op de volgende manier: 1 pipet van 1,34 ml per hond met een lichaamsgewicht van 10-20 kg. Het is belangrijk om het product daar aan te brengen waar het dier het niet van kan aflikken en dat dieren elkaar niet likken direct na de behandeling. Voor een optimale vlooien en/of tekenbestrijding kan het behandelingsschema aangepast worden aan de plaatselijke epidemiologische omstandigheden. In afwezigheid van veiligheidsstudies is het minimale behandelingsinterval 4 weken.
Werkzame bestanddelen: Bevat per pipet (1,34 ml) 134 mg Fipronil.
Bijwerkingen: Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden waargenomen. Als zeer zelden voorkomende vermoedelijke bijwerkingen zijn na gebruik gerapporteerd: voorbijgaande huidreacties op de toedieningsplaats (huidverkleuring, lokale kaalheid, jeuk, roodheid) en gegeneraliseerde jeuk of kaalheid. In uitzonderlijke gevallen werd overmatig speekselen, reversibele neurologische symptomen (overgevoeligheid, depressie, nerveuze verschijnselen), braken of ademhalingsproblemen waargenomen na gebruik.
Waarschuwingen: Voor het dier: Dieren dienen voor behandeling nauwkeurig gewogen worden. Vermijd contact met de ogen van het dier. In geval van oogcontact, de ogen onmiddellijk en grondig spoelen met water. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het product op een plaats wordt toegediend waar het dier het niet op kan likken en ervoor te zorgen dat dieren elkaar niet likken na de behandeling.Gebruik het product niet op wonden of beschadigde huid. Baden/onderdompelen in water binnen 2 dagen na toediening van het product moet worden vermeden.
- Voor de mens: Dit product kan irritatie van de slijmvliezen en ogen veroorzaken, daarom moet contact van het product met de mond en ogen worden vermeden. In geval van accidenteel contact met de ogen dienen de ogen onmiddellijk en grondig met water te worden gespoeld. Als de oogirritatie aanhoudt zoek medische hulp en laat de bijsluiter of het etiket aan de arts zien. Niet roken, drinken of eten tijdens toediening. Vermijd dat de inhoud in contact komt met vingers. Indien dit wel gebeurt de handen wassen met water en zeep. Handen wassen na gebruik. Mensen met een bekende overgevoeligheid voor fipronil of dimethylsulfoxide of andere hulpstoffen moeten contact met dit diergeneesmiddel vermijden. Behandelde dieren mogen niet aangeraakt worden tot de toedieningsplaats droog is. Kinderen mogen niet met de behandelde dieren spelen totdat de toedieningsplaats droog is. Daarom wordt het aanbevolen om dieren niet overdag te behandelen, maar in de vroege avond en om recent behandelde dieren niet te laten slapen bij de eigenaren, in het bijzonder bij kinderen.
Verpakking: Doos met 6 pipetten.
Verdere info: Deze informatie is een samenvatting van de bijsluiter.
Raadpleeg voor gebruik de volledige bijsluiter van het product of kijk op Fidin Online Repertorium
Merken: Eliminall
Geschikt Voor: Hond
Probleemgebieden: Luizen, Teken, Vlooien
Gewichten: 10 tot 25 kg
Leeftijden: Jong, Senior, Volwassen
Toedieningswijzen: Spot-on Pipet