Eliminall Spot-on Kat | 3 pipetten

383898959-6354

Eliminall Spot-on Cat voor behandeling en preventie van vlooien en teken bij katten.
Werkzaam tegen vlooien gedurende 4 weken, beschermt tegen teken gedurende 1 tot 4 weken, afhankelijk van de tekensoort.
Spot-on (druppels in de nek).
Geschikt voor katten vanaf 1 kg.
Verpakking: 3 pipetten.
Gebruiksvriendelijk, bewezen effectief, snelle werking!

Fabrikant: Zoetis

Verkoper: F & C BV

€14.95 11.35

Aantal:  
Op voorraad
Doeldier(en): Kat
Leeftijd: Jong, Volwassen, Senior.
Toedieningswijze: Spot- on oplossing..
Werkzaam tegen: Vlooien, Teken
Omschrijving: Bestrijding en preventie van vlooien (Ctenocephalides spp) en tekeninfestaties (Ixodes ricinus). Het product heeft een persisterende insecticide werking tot 4 weken tegen vlooien (Ctenocephalides spp.) en een acaricide werking tot 4 weken tegen Ixodes ricinus en tot 1 week tegen Dermacentor reticulatus en Rhipicephalus sanguineus. Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis.
Contra-indicaties: In afwezigheid van beschikbare gegevens, het product niet toedienen aan kittens jonger dan 2 maanden oud en/of minder dan 1 kg. Niet gebruiken bij zieke of herstellende dieren. Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen optreden. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor de actieve stof, DMSO of een van de andere hulpstoffen.
Dosering/Toediening: Uitwendig gebruik. Dien 1 pipet per dier lokaal toe op de huid. Voor optimale vlooien en/of tekenbestrijding kan het behandelingsschema aangepast worden aan de plaatselijke epidemiologische omstandigheden. In afwezigheid van veiligheidsstudies is het minimale behandelingsinterval 4 weken.
Werkzame bestanddelen: Bevat per pipet 50 mg Fipronil.
Bijwerkingen: Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden waargenomen. Als zeer zelden voorkomende vermoedelijke bijwerkingen zijn gerapporteerd: voorbijgaande huidreacties op de toedieningsplaats (huidschilfering, lokale kaalheid, jeuk, roodheid) en gegeneraliseerde jeuk of kaalheid. In uitzonderlijke gevallen: overmatig speekselen, reversibele neurologische symptomen (overgevoeligheid, depressie, nerveuze verschijnselen) of braken.
Waarschuwingen: Voor het dier: Vermijd contact met de ogen van het dier. In geval van oogcontact, de ogen onmiddellijk en grondig spoelen met water. Gebruik het product niet op wonden of beschadigde huid. Dieren dienen voor behandeling nauwkeurig gewogen te worden. Studies bij drachtige en zogende poezen zijn niet uitgevoerd. Gebruik het product tijdens dracht en lactatie alleen in overeenstemming met professioneel diergeneeskundig advies en een baten/risico beoordeling. - Voor de mens: Dit product kan irritatie van de slijmvliezen en ogen veroorzaken. Handen wassen na gebruik. Behandelde dieren mogen niet aangeraakt worden tot de toedieningsplaats droog is. Daarom wordt het aanbevolen om dieren niet overdag te behandelen, maar in de vroege avond en om recent behandelde dieren niet te laten slapen bij de eigenaren, in het bijzonder bij kinderen.
Verpakking: Doos met 3 pipetten
Verdere info: Deze informatie is een samenvatting van de bijsluiter.
Raadpleeg voor gebruik de volledige bijsluiter van het product of kijk op Fidin Online Repertorium
Merken: Eliminall
Geschikt Voor: Kat
Probleemgebieden: Vlooien
Gewichten: tot 4 kg
Leeftijden: Volwassen
Toedieningswijzen: Spot-on Pipet